CSG:s egen rapport med dokumenterade brott

Du har läst artiklarna där CSG nekar till samtliga regelbrott? Bra. Läs nu deras interna rapport till bland andra polisen i samband med Art of the Streets 2011, där företag tvärtom bekräftar flera lag- och regelbrott. Det här dokumentet är skrivit av en mångårig medarbetare, innan företaget granskades förra gången. De var då inte vana att bli synade och det är sannolikt därför de inte tänkte sig för när de berättade – exakt hur de jobbar.

Rapporten är en del av bokens källmaterial och jag går igenom den i detalj på sidorna 147–149 i boken. I boken sätts också uppgifterna in i sitt sammanhang.

När du läser rapporten så ha i minnet att de många markeringarna faktiskt visar saker som bevakningsföretag inte ska ägna sig åt. Det kan nästan krävas att man påminner sig om det halvvägs igenom läsningen. För visst är det en sannolikt effektiv verksamhet som beskrivs, men det är en verksamhet som ska bedrivas av polisens utredare och spanare – om den alls ska bedrivas. Men den ska definitivt inte bedrivas av ett vaktbolag. De hyr ut… väktare – inte FBI-agenter.

Klicka på dokumentet för större text!

csgrapport650

Lämna ett svar