Den dolda spaningen fortsätter

SL:s väktare fortsätter med den dolda spaningen, trots att metoden ligger i gråzonen för det tillåtna. Syftet med väktare är att förebygga brott genom att synas, men CSG har som strategi att låta väktarna gömma sig när de bevakar. SL-väktarna fortsätter idag att bevittna brott och envarsgripa förövarna i efterhand – istället för att försöka avvärja att brott sker.

brev-csg– Vi arbetar med både synliga och dolda väktare och ser inget konstigt med att de sitter i anslutning till platsen och bevakar våra objekt. Exakt hur CSG väljer att göra det är upp till dem, säger trafikförvaltningens presskontakt Christian Hoffman.

Detta med anledning av ett dokument som visar att CSG-väktare så sent som i mars har suttit på taket till brandstationen i Farsta för att spana mot Hökarängens tunnelbanestation.

»För att kunna bedriva bevakningen ändamålsenligt och effektivt söker CSG ibland överenskommelse med fastighetsägare för tillgång till lokaler som kan gynna bevakningen. […] CSG önskar om möjligt tillgång till överenskommen lokal dygnet runt men främst under trafiktid för tunnelbanan. CSG önskar tillgång till lokalen tillsvidare.« skriver CSG:s driftchef i ett brev till brandstationen.

→ Läs hela artikeln i Stockholms Fria Tidning…

Bild: Farsta Brandstation, foto Holger Ellgaard (Wikimedia Commons).
Faksimil: Brev från CSG till brandstationen. Klicka för större bild.

Kommentera