Boken blir gratis podcast

Som kanske första svenska ljudbok släpps Kolbjörn Guwallius avslöjande reportagebok Grip till varje pris: Falkarna, CSG och de rättsvidriga väktarmetoderna 1996–2014 helt kostnadsfritt i podcastformat hösten 2015. Boken kommer att publiceras på onsdagar under hösten som en författaruppläsning. Delar av boken läses av Lars Winclair. Inget abonnemang eller liknande krävs för att lyssna.

Boken avslöjar långtgående oegentligheter inom Storstockholms Lokaltrafiks, SL:s bevakning av kollektivtrafiken. Vaktbolaget CSG bryter mot lagar och regler i jakten på de ofta mycket unga människor som bolaget misstänker för klotter. Lag- och regelbrotten som ska stoppa klottret är i många fall av allvarligare karaktär än brotten som ska stävjas.

– Förhoppningen är att det kostnadsfria och lättillgängliga podcastformatet kommer att göra att boken nu når en större publik. Jag skrev den här boken för att göra skillnad, men SL har hittills kunnat ducka i frågan. Det är inte rimligt att en offentlig förvaltning tillåts beställa lag- och regelbrott på det här sättet år efter år utan att någon sätter stopp. Ingen vet idag hur länge det här kommer att fortsätta, säger Kolbjörn Guwallius, författare och journalist.

Företrädare för såväl CSG som SL fortsätter idag att hävda att reglerna följs, trots den överväldigande bevisning som ni ska få höra om i Grip till varje pris och trots att SL:s egen utredning, gjord av advokatbyrån Mannheimer Swartling med utgångspunkt i boken, landar i att inga uppgifter i boken kan avfärdas utan vidare.

Uppläsare är bokens författare Kolbjörn Guwallius. Lars Winclair, talboksinläsare som även bland annat har arbetat för Sveriges Radio läser bokens intervjusvar och citat.

Podcasten får premiär i september (exakt premiärdatum för podcasten meddelas inom kort), men du kan redan nu börja prenumera på podcasten i iTunes eller i Podcaster på iPhone, så missar du inga avsnitt. Här på bokbloggen kan du även ladda ner avsnitten manuellt eller hitta länken du behöver för att prenumerera via till exempel en Android-enhet.

Podcasten är inte fullt finansierad. Du kan stödja produktionen genom att swisha valfritt belopp till nummer 123 155 6042 eller bankgiro 5491-0641. Bidrar du med 100 kr eller mer så får du ett exemplar av författarens dokumentärfilm Rätten till staden (om gatukonst i Sverige) hemskickad (ange adress!).

Du kan också köpa den tryckta boken eller den förlängda e-boken i bokhandeln.

Publicerat 17 augusti 2015 i boken.
 
Etiketter: